Loading...
Skip to Content

Human Centric Lighting

de weg naar een goede gezondheid, scherpe focus en heldere stemmingen met Minalox en Loxone!

Home  Diensten  Human Centric Lighting

Human Centric Lighting (of Mensgerichte verlichting) verwijst naar verlichting die is ontworpen om de natuurlijke veranderingen in licht gedurende de dag na te bootsen en om het welzijn, de prestaties en de gezondheid te ondersteunen van de mensen die er gebruik van maken. Dit type verlichting gebruikt een reeks kleurtemperaturen en intensiteiten om het juiste soort licht te verschaffen voor verschillende activiteiten en stemmingen gedurende de dag, en om de visuele en fysiologische effecten van licht op het menselijk lichaam te versterken.

Human Centric Lighting (of Mensgerichte verlichting) verwijst naar verlichting die is ontworpen om de natuurlijke veranderingen in licht gedurende de dag na te bootsen en om het welzijn, de prestaties en de gezondheid te ondersteunen van de mensen die er gebruik van maken. Dit type verlichting gebruikt een reeks kleurtemperaturen en intensiteiten om het juiste soort licht te verschaffen voor verschillende activiteiten en stemmingen gedurende de dag, en om de visuele en fysiologische effecten van licht op het menselijk lichaam te versterken.

Mensgerichte verlichtingssystemen maken doorgaans gebruik van Ledlampen, die meer flexibiliteit en controle over de lichtuitvoer bieden dan traditionele verlichtingstechnologieën. Door het gebruik van sensoren, timers en algoritmen kunnen mensgerichte verlichtingssystemen het licht aanpassen aan het tijdstip van de dag, het weer en de aanwezigheid van mensen in een ruimte, waardoor een aangepaste en dynamische verlichtingsomgeving ontstaat die het welzijn en de productiviteit ondersteunt van degenen die er gebruik van maken.

Voorbeelden van mensgerichte verlichtingstoepassingen zijn:

  • Kantoren: waar de verlichting kan worden aangepast om overdag de productiviteit en concentratie te ondersteunen en 's avonds ontspanning en rust te bevorderen.
  • Scholen en universiteiten: waar de verlichting kan worden aangepast om leren en concentratie in het klaslokaal te ondersteunen en een rustgevende en stimulerende omgeving in gemeenschappelijke ruimten te bevorderen.
  • Zorginstellingen: waar de verlichting kan worden aangepast om genezing te bevorderen en stress en angst voor patiënten en personeel te verminderen.
  • Winkelruimtes: waar de verlichting kan worden aangepast om een gastvrije en aantrekkelijke sfeer voor klanten te bevorderen en de visuele aantrekkingskracht en productdisplays te ondersteunen.

In het algemeen zorgt mensgerichte verlichting voor een comfortabelere en duurzamere verlichtingsomgeving en is aangetoond dat zij de stemming, slaappatronen en productiviteit verbetert en tegelijk het energieverbruik en de kosten vermindert.

Minalox 24V Dual White en Loxone: een "killer combo"

Het Loxone Smart Home systeem en Minalox 24V Dual White LED lampen bieden een uitgebreide human-centric verlichtingsoplossing die verbeterde energie-efficiëntie, visueel comfort en gemak biedt. Het Loxone systeem biedt controle over de verlichting in een gebouw, terwijl Minalox 24V Dual White lampen de mogelijkheid bieden om te schakelen tussen warm wit en koel wit licht in één armatuur.

De combinatie van Loxone en Minalox 24V Dual White lampen creëert een verlichtingsomgeving die kan worden aangepast aan de specifieke behoeften en voorkeuren van de personen in de ruimte. Het Loxone systeem biedt controle over de verlichting, inclusief de mogelijkheid om naar behoefte te schakelen tussen warm wit en koel wit licht en om de intensiteit, richting en kleurtemperatuur van het licht aan te passen. Hierdoor kunnen gebruikers een meer mensgerichte verlichtingsomgeving creëren die de algemene gezondheid en het welzijn bevordert en tegelijkertijd de taakprestaties en het visueel comfort verbetert.

Minalox 24V Dual White lampen zijn ontworpen voor gebruik met laagspanningsvoedingen (24V DC), waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in Smart Home systemen zoals Loxone. Ze bieden de mogelijkheid om te schakelen tussen warm wit en koel wit licht in één armatuur, wat flexibiliteit en veelzijdigheid biedt voor een breed scala aan toepassingen.

Naast hun veelzijdigheid bieden Loxone en Minalox 24V Dual White lampen ook een verbeterde energie-efficiëntie en lagere onderhoudskosten. De door Minalox lampen gebruikte LED-technologie biedt een hogere energie-efficiëntie en een langere levensduur in vergelijking met traditionele verlichtingsoplossingen, terwijl de geavanceerde automatiseringsfuncties van het Loxone systeem zorgen voor een hogere energie-efficiëntie door de verlichting automatisch aan te passen op basis van de bezettingsgraad en gebruikspatronen.

Het Loxone systeem omvat ook de "Loxone daglichtregeling", die de verlichting regelt op basis van de hoeveelheid beschikbaar natuurlijk licht. Door waar mogelijk natuurlijk licht te gebruiken, vermindert het systeem de behoefte aan kunstlicht, wat de energiekosten aanzienlijk kan verlagen. Bovendien kan het systeem worden geprogrammeerd om kunstlicht uit te schakelen of te dimmen wanneer er natuurlijk licht beschikbaar is, waardoor het energieverbruik nog verder daalt.

Kortom, het Loxone Smart Home systeem en de Minalox 24V Dual White LED-lampen bieden een uitgebreide, mensgerichte verlichtingsoplossing die een betere energie-efficiëntie, visueel comfort en gemak biedt. Door de volledige controle over de verlichting en de mogelijkheid om naar behoefte te schakelen tussen warm wit en koel wit licht, bieden ze een flexibele en duurzame verlichtingsoplossing voor een breed scala aan toepassingen.

THEMA

LAATSTE POSTS